Kuřecí ramen
INGREDIENCIE
- 1,5 litru kuřecí vývar
- 2 kuřecí prsa, nebo pozůstatky pečeného kuřete
- 1 PL mirin
- 2 PL sojová omáčka
- 1 PL worcester
- 5 plátků čerstvý zázvor
- 3 stroužky česneku
- 1 balíček ramen nudle
- 1 ks mrkev
- 100 g mořské řasy
- 250 g pečené kuře
- 100 g enoki houby
- 3 ks uvařené vajíčko
- 2 ks jarní cibulka
- mletá sušená chilli paprička
POSTUP
Ramen nudle a mořské řasy uvaříme podle návodu na obalu. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Vajíčka si uvaříme natvrdo. Nejlepší je použít kousek kuřete, které nám zůstalo po upečení, jinak můžete upéct kuřecí prsa, nebo je uvařit ve vodě, množství podle vaší chuti. Hřiby enoki hodíme do vařící vody a vaříme 10 minut.
Příprava vývaru:
Do kuřecího vývaru přidáme postupně sójovou omáčku, mirin, worcestrovou omáčku, zázvor a prolisovaný česnek. Vývar vaříme 10 minut. Po 10 minutách pomocí sítka vyjmeme plátky zázvoru. Odstavíme z ohně.
Na dno hluboké misky vložíme ramen nudle. Potupně ukládáme pásky mrkve, mořské řasy, natrhané pásky pečeného kuřete a houby enoki. Zalijeme vývarem. Přidáme přepůlené vajíčko, na jemno nakrájenou jarní cibulku a posypeme sušenou mletou chilli papričkou.
Dobrou chuť!